Ludwigia perrenis

Vorige Artikel 18 van 26 Volgende
€ 1,99 (inclusief 9% btw)
Voorraad 10 stuks

Ludwigia perrenis

Emers (bovenwater gekweekt) levering potje 5 cm

Een zeer fraaie rode plant met een spitsige bladpunt. Groeit zeer goed in zacht zuur water.

Houd van Co.2 en ijzer. Goede verlichting is een vereiste als hetw ater voedselrijk is is voeding via de bodem geen noodzaak.

Groeit tot een 28 graden goed, heb deze in een Discus bak geprobeert maar dat was geen succes, nog onduidelijk is of dit kwam door minder licht dan wel te hoge temp. of juist de combinatie. In de lectuur is weinig te vinden over deze soort.

Het is beslist geen synoniem van de Ludwiga glandulosa omdat de bladvorm en bloei afwijken. Daarnaast is juist de L.glandulosa een redelijke probleem plant bij aquarianen.

Vermeerdering van de Ludwigia Peruensis, gewoon de stengel in stukken knippen. Uit de bladoksels lopen dan nieuwe loten die zich ontwikkelen tot volle planten. In de top zit wel de groei kracht. Voor een mooie volle groep is het dan wel belangrijk om hier zuinig mee om te gaan en de toppen terug te zetten. Snoei deze niet korter dan 20 cm. Er zit da gewoon meer groei kracht in waardoor de fraaiheid wordt bevordert. In de natuur ontwikkeld de bloe zich tijdens de warmte periode. Op dat moment, worden er bovenwater kleine, levendige gele bloemen ontwikkeld. Van hieruit ontstaat zaadontwikkeling welke weer op de bodem neer zullen komen. In de natuur worden deze meegenomen door de wind en stroming van het water.

Juist door het dieprode tot paarsachtig gekleurd blad is het een prachtige plant, waar je blik na toe getrokken wordt. Dit kan een reden zijn om deze op het sterke punt in het aquarium te plaatsen met een andere aquariumplant er achter welke het liefst licht groen is zoals bijvoorbeeld Cabomba carolina

© 2015 - 2020 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel