CO2 is onmisbaar in het aquarium!

Vorige Artikel 28 van 61 Volgende

CO2 is onmisbaar in het aquarium!

 Vraag jij je als liefhebber weleens af wat er nou nodig is, om dat prachtige aquarium te realiseren. Je hebt al zoveel geïnvesteerd in je bodem, de achterwand, het filter, de planten.
Toch lukt het maar niet om jouw droom te realiseren, ook al trek je alles uit de kast.

Jou aquariumplanten worden bruin of gaan dood. De algen komen en gaan. Nee je had het “aquarium houden” je wel anders voorgesteld.Draai het eens om. Stel nou de vraag wat hebben mijn aquariumplanten nodig om prachtig te groeien?  
Zins wij bij de aquariumvereniging onze planten te eten geven zijn er nog nauwelijks leden die last van algen hebben. Iedere maand liggen er weer zakjes met aquariumplanten, gewoon omdat ze goed, gezond maar bovenal prachtig groeien.


Zo gingen zij te werk. Met een vijf stappenplan.

Je wil graag een CO2 set kopen maar hoe werkt het en hoe voeg je CO2 toe.

1.
Zorgen dat de Ph wordt aangestuurd op 6.8 met een Kh van rond de 5. Dit is eenvoudig te doen.
Wees verstandig koop een goede complete set, onze starters set kun je in stappen uitbreiden, het is ook mogelijk om gelijk compleet te starten. Zo kan jij met een beperkt budget toch CO2 gaan toevoegen.

2. Vloeibaar CO2 toevoegen. Easycarbo van easylife dit ondersteun de aquariumplant in zijn behoefte naar koolstof. Naast zuurstof is koolstof het meest verbruikte element. Het heeft geen invloed op de Ph en je moet het dagelijks doseren met een max van 2 ml per 50 liter.
Het effect wordt efficiënter omdat er al CO2 wordt toegevoegd.

3. Jouw aquariumplanten willen niet groeien en jij vraagt je af wat je nog meer moet doen.  Voeg nou eens een Vloeibare plantenvoeding toe voor het aquarium, bestaat zoiets. Jawel: Groeipower alles in 1 aquariumbemester...

Al meer dan 1.000 aquarianen gebruiken het en genieten van een betere plantengroei, goede gezonde en ontwikkelde planten waardoor hun aquarium stabieler werd. Bevat alle voeding elementen die belangrijk zijn voor een optimale groei van aquariumplanten.

Bestel hier jouw Groeipower ??GP aquariumbemesting onze Groeipower alles in 1 aquariumbemester.

Wij hebben 2 soorten in 500 en 1.000 ml doseerflessen.
Groeipower
Groeipower+ Calcium in deze laatste is Gechelateerd calcium opgelost. Calcium is een belangrijk element bij de opbouw van de plant.
Doordat Geclelateerd calcium opneembaar is via het blad bespaart de plant energie om dit element op te nemen. Normaal is het alleen opneembaar via de wortel.

Makkelijk te doseren, voordelig in prijs en gebruik. Na 25% waterverversing 20 ml doseren per 100 liter aquariumwater.

Door wekelijks te verversen zijn testersets als nitraat, fosfaat overbodig geworden. Je bespaart Jouw besparing op jaarbasis 75 euro per jaar.

Gewoon 1 fles onder je aquarium in plaats van 5 stuks. Spaart de gemiddelde liefhebber 100 euro uit op jaarbasis. Grote kans dat jij 175 euro op zak houd en dan heb ik het niet over de besparing op uitgaven van aquariumplanten.
Laat jouw aquariumplanten prachtig groeien, dat is de kracht van onze Groeipower.
De Ph en Kh is wel handig om die geregeld even te testen.

Je ziet dat de compleet voordelige CO2 systeem door de besparing binnen hand bereik komt.
Wij verkopen nameljk al een systeem voor 145 euro compleet.


Overigens onze Groeipower is al verkrijgbaar vanaf 500 ml verpakking voor € 12,50

 

 

4. Voeg in een pas gestarte bak zuurstof toe. Dat kan met waterstof peroxide 3%. Je doseert 25 ml op 100 liter water per week. Als je water heb ververst, doe je even de doering in de emmer. Stel je aquarium is 200 liter dan is de dosering, 2 x 25 ml waterstof peroxide 3%.

Je hebt het budget om het technisch te regelen dan kan je ook denken aan de Docter Chihiros, deze geeft iedere 30 seconden een klein wolkje aan zuurstof af aan het aquarium.

Wat doet nou die zuurstof. Het doos algen sporen, het stimuleert de plant om te groeien, bacteriën kunnen beter functioneren, groeien sneller, het water wordt helderder en hierdoor dringt er meer licht door tot op de bodem.

5. Voeg bij je start of als jouw aquarium niet wil draaien een grote bos hoornblad toe.

Het voorkomt een nitriet piek, het neemt direct in de eerste stap van de omzetting in het nitrificatieproces de stoffen uit het water. De eerste groep bacteriën groeien snel, juist de laatste groep die wij zo hard nodig hebben groeien het langzaamst. Hoornblad geeft ze de tijd om zich te vestigen.

In onze blog: Wat bijna niemand weet over CO2 gaan wij wat dieper in op CO2 toevoegen.
Klik hier
Lees onze blogs. Wij helpen jou graag op weg.
Met goede informatie, kennis en zo nodig begeleiden wij jou.Samen maken wij een succes van jouw aquarium.

© 2015 - 2020 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel