Sorteer op
 • Aquarium flora 500 grams CO2 Drukfles
  Aquarium flora 500 grams CO2 Drukfles
  € 54,95
 • -29%

  CO.2 drukfles vul gewicht 2000 gram.
  CO.2 drukfles vul gewicht 2000 gram.
  € 139,95 € 100,00
 • CO.2 drukregelaar met magneetventiel
  CO.2 drukregelaar met magneetventiel
  € 134,95
 • CO2 drukregelaar met zeer fijn afstelbaar naaldventiel
  CO2 drukregelaar met zeer fijn afstelbaar naaldventiel
  € 84,95
 • CO2 magneetventiel, stroomloos gesloten,
  CO2 magneetventiel, stroomloos gesloten,
  € 54,95
 • Silicone CO.2 slang 1,5m
  Silicone CO.2 slang 1,5m
  € 4,95
 • Silicone CO.2 slang 5 meter
  Silicone CO.2 slang 5 meter
  € 6,95
 • -25%

  Goedkope aquarium CO2 set
  Goedkope aquarium CO2 set
  € 193,95 € 145,00
 • CO2 Bellenteller
  CO2 Bellenteller
  € 13,95

CO2 techniek voor het aquarium.

 

Ben je het zat dat je aquariumplanten slecht groeien en algen je bak overnemen?

Los het op met CO2!

 

Herken een tekort aan CO2 in je aquarium

 

Als aquariumliefhebber is het soms lastig om te bepalen waarom je planten niet goed willen groeien. Je koopt een aantal leuke, frisse aquariumplantjes voor je bak. Na een middagje poten zak je voldaan in je favoriete stoel om van je werk te genieten. Je bak ziet er prachtig, fris en kleurrijk uit.

 

Maar na een paar weken groeien je planten steeds minder. Sterker nog, ze gaan één voor één dood!

 

Wat als een leuke hobby begon, slaat opeens om in een nachtmerrie wanneer er met het aftakelen van je planten steeds meer algen in je aquarium komen. Wat is hier aan de hand?

 

 • Slecht groeiende planten
 • Misvormde bladeren
 • Bladeren laten los
 • Lange stelen en kleine bladeren
 • De kleur verdwijnt of wordt matter
 • Bladeren vertonen gaten
 • Witte vlekken op de bladeren
 • Nieuwe stekken en bladeren sterven af

 

Zie je een of meerdere van deze punten terugkomen in je aquarium, dan is de kans groot dat er een tekort aan CO2 is. Want zodra er een element in de voeding van je aquariumplanten ontbreekt, stoppen ze met groeien.

 

 

 

Waarom is CO2 zo belangrijk?

 

CO2 is onmisbaar in je aquarium, koolstof is een voorwaarde voor al het leven in je bak. Een plant bestaat voor ongeveer de helft uit koolstof. Koolstof is dus een belangrijke bouwsteen, die je aquariumplanten alleen uit het water kunnen opnemen door CO2.  

 

Een tekort aan CO2 in je aquarium heeft grote gevolgen. Je hebt geen ingewikkelde meetapparatuur nodig om een tekort te zien. Je planten zullen het je pijnlijk duidelijk maken.

Slecht groeiende planten zullen niet alle beschikbare voeding meer opnemen. Deze voeding komt beschikbaar voor algen, die met minder voeding af kunnen. Langzaam wordt je bak overgenomen door algen.

 

Door te zorgen dat je planten goed groeien, kun je algen in je bak voorkomen. Eigenlijk zorg je ervoor dat je aquariumplanten de natuurlijke concurrent worden van de algen. Want hoe beter je planten groeien, hoe minder kans algen zullen krijgen. 

 

“De combinatie van plantenvoeding en CO2  zorgt voor een optimale en gezonde plantengroei.”

 

 

Hoe krijg je meer CO2 in je aquarium?

 

Met een CO2 systeem voorzie je jouw aquarium eenvoudig van extra koolstofdioxide. Zo’n systeem bestaat uit een CO2 fles, een drukregelaar, een slang en een CO2 diffusor. Je kunt hier ook nog een CO2 magneetventiel op aansluiten, zodat je de CO2 aanvoer ’s nachts kunt stoppen.

 

Hoe werkt een CO2 systeem?

 

CO2 koop je in flessen, deze staan onder druk. Je kunt kiezen voor een wegwerpfles of een hervulbare fles. Wij raden de laatste aan, omdat deze allemaal werken volgens dezelfde standaard en daardoor makkelijk uit te wisselen zijn. De wegwerp varianten gebruiken verschillende aansluitingen, waardoor niet elke fles op je CO2 systeem past.

 

“Hervulbare CO2 flessen vullen we graag voor je. Klaar terwijl je wacht.”      

 

De CO2 drukregelaar zorgt ervoor dat de hoge druk in de fles wordt teruggebracht tot een werkdruk waarmee de CO2 in het aquarium kan worden verspreid. Via een speciale CO2 slang, die bestand is tegen de werkdruk van 1 tot 2 bar, komt de CO2 aan bij de diffusor. De diffusor zorgt ervoor dat de CO2 in hele fijne belletjes wordt toegevoegd aan het aquariumwater. Deze fijne belletjes worden snel opgenomen door het water, zodat je planten er meteen van kunnen profiteren.

 

 

Niet teveel CO2 toevoegen

 

Je planten zullen blij zijn met de toegevoegde CO2, het kan ze niet snel teveel zijn, maar je vissen en andere aquariumbewoners kunnen er minder goed tegen. Dus ga niet al te enthousiast CO2 toevoegen. Het helpt je zeker de algen te verdrijven, maar kan ook je vissen doden.
 

Tip:

Stuur je Ph aan op ca 6.8 met een Kh van ca 5. Dan heb je voldoende mg CO2. De dropchecker kleurt dan licht groen.

 

De juiste instelling van de CO2 toevoer is van verschillende factoren afhankelijk, zoals de hoeveelheid vissen, de hoeveelheid planten en hoe lang je verlichting aan staat. Plantenmassa. Maar ook de sterkte van de stroming bepaalt hoeveel CO2 er aan de oppervlakte verdwijnt. Gelukkig is er een standaard formule om het aantal CO2 bubbels per minuut te berekenen, wij helpen je hier graag bij.

Inhoud aquarium vermenigvuldigen met de Kh waarden delen door 25.
100 liter x 5Kh :25= 20 bellen per minuut. Kleurt de dropchecker niet groen dan zul je langzaam stap voor stap de druppels moeten opvoeren. De dropchecker heeft een paar uur nodig om te verkleuren.

 

Je aquariumplanten verbruiken overdag CO2, maar ’s nachts niet. Het is dus niet nodig om de CO2 toevoer dag en nacht te laten doorlopen. Met een magneetventiel kun je eenvoudig de toevoer ’s nachts onderbreken. Hiermee voorkom je dat het CO2 niveau in het water te hoog oploopt en je bent meteen kostenbesparend bezig.

 

 

Geplaatst door Louis

27-11-2018 | 17.33

Sommige planten groeide wel maar de mooie zoals het lotus blad kwijnde helemaal weg. Op advies van Johan een CO2 installatie geplaatst. Nu na een aantal weken staat het lotus blad er geweldig bij en groeide weer gestaag. Ook de andere planten groeien enorm en moeten nu regelmatig gesnoeid worden. Geweldig deze veranderingen voor je neus te zien gebeuren. Dank nog Johan.

 

 

 

Los algen en groeiproblemen in je aquarium op met CO2

 

Je bent niet de enige die kampt met groeiproblemen bij aquariumplanten. Of algen die hun kans grijpen zodra ze hem zien. Een tekort aan voeding, waaronder koolstof, is hiervan de oorzaak. De waterkwaliteit wordt slechter en daar voelen algen zich prima thuis.

 

CO2 toevoegen helpt je deze problemen te voorkomen.

Geniet van de voordelen van CO2:

 • Een stabiel aquarium
 • Gelijkmatig groeiende planten
 • Sneller groeiende planten
 • Meer en diepere kleur in de bladeren
 • Prachtige bladvorm
 • Minder licht nodig
 • Algen krijgen geen kans meer

 

Geef je planten de stimulans die ze nodig hebben. Je aquariumplanten zullen tot wel 4x beter groeien als je CO2 toevoegt.

 

 

Geplaatst door Sjef

21-11-2016 | 21.30

Goede service zelfs als je het product er niet heb gekocht. De zaak waar ik mijn CO2 systeem had gekocht laat het afweten. De planten doen het niet en de algen des te beter. Bellen, ik krijg het niet goed uitgelegd, waar woon je was de wedervraag het was in de buurt, ik kom er aan en help je op weg. Mijn CO2 systeem draait nu eindelijk, water getest er waren te korten o.a in nitraat. Uitleg volgde en op hun advies ben ik gebruik gaan maken van de GPS bemesting. Mijn planten beginnen nu naar een week te groeien, wat een verschil.

 

 

CO2 systeem aanschaffen? Koop een complete set

 

Wil je de voordelen van CO2 in je aquarium zelf ervaren? Schaf een complete CO2 set aan via de DHA-Aquarium webshop. In deze CO2 sets zit alles wat je nodig hebt om meteen goed te beginnen. Je profiteert van een voordelige setprijs en weet zeker dat alles op elkaar past en goed is afgestemd. Uiteraard staan wij altijd klaar als je vragen hebt.

Vanaf € 135,- is er al een compleet CO2 systeem beschikbaar voor jouw aquarium.

© 2015 - 2021 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel