Sorteer op
per pagina
 • -29%

  Alternanthera reineckii “mini”
  Alternanthera reineckii “mini”
  € 3,49 € 2,49
 • -20%

  Alternanthera rosaefolia
  Alternanthera rosaefolia
  € 2,49 € 1,99
 • -19%

  Anubias nana mini
  Anubias nana mini
  € 4,95 € 3,99
 • -25%

  Aponogeton crispus
  Aponogeton crispus
  € 3,95 € 2,95
 • -20%

  Aponogeton madagascar Gaasplant
  Aponogeton madagascar Gaasplant
  € 4,99 € 3,99
 • -17%

  Aponogeton ulvaceus
  Aponogeton ulvaceus
  € 5,95 € 4,95
 • Bacopa australis
  Bacopa australis
  € 2,49
 • -14%

  Cryptocoryne balansae
  Cryptocoryne balansae
  € 3,49 € 2,99
 • Cryptocoryne beckettii
  Cryptocoryne beckettii
  € 3,99
 • -29%

  Cryptocoryne Nevellii
  Cryptocoryne Nevellii
  € 3,49 € 2,49
 • -38%

  Cryptocoryne wendtii groen
  Cryptocoryne wendtii groen
  € 3,99 € 2,49
 • -21%

  Echinodorus bleheri
  Echinodorus bleheri
  € 3,79 € 2,99
Sorteer op
per pagina

Voordelig prachtige aquariumplanten kopen.

Prachtige aquariumplanten om jouw aquarium mee in te richten, planten kleden het aquarium aan en wij helpen jou om ze te laten groeien. Hierdoor zorgen de aquariumplanten voor een goede waterkwaliteit. Hulp nodig bij het inrichten wij maken graag een plantenplan voor jou. Uitstekende kwaliteit en ruime keuze. Tegen een vaste lage prijs.  Onze actie top 10: € 1,99 per stukAquariumplanten kopen om ze te laten schitteren in jouw aquarium, dan geef je ze Groeipower alles in 1 aquariumplanten voeding.Ruime collectie prachtige aquariumplanten vanaf € 1,99  Wij maken een succes van jouw aquarium, dus heb jij behoefte aan advies, informatie, begeleiding, hulp? Wij staan voor je klaar. Tekenen met plezier een plantenschema, zodat jij precies krijgt wat je wilt, voldoende zuurstofen/of snelgroeiers  en je ook direct de goede aantallen heb.

Aquariumplanten die goed groeien, zorgen dat je aquarium er decoratief prachtig bij staat en ze zorgen voor een betere waterkwaliteit. Aquariumplanten maken zo je aquarium!

Dit Aquarium wordt bemest met Groeipower alles in 1 met Calcium

Zo zorgen aquariumplanten voor een goed draaiend geheel in het aquarium. Blijven je vissen gezond. Hiervoor moeten de planten uiteraard groeien en wij helpen je met uitleg via onze blogs. Kom je er niet uit neem contact op dan helpen wij jou verder opweg. Zo nodig begeleiden we je online.


Hoe fijn is dat, geen onnodige zorgen, onderhoud en/of last van algen, maar een goed draaiend aquarium.


Aquarium planten bestellen DHA-Aquarium heeft een leuk assortiment aquariumplanten waarvan vele soorten vanaf € 1,99. Wij maken graag een succes van jouw aquarium. Maar let op het is levende handel, 85 tot 90% wordt bovenwater gekweekt en moet zich dus onderwater omvormen. De grootte van de planten kan hierdoor ook varieren.

Zowel voorgrond als achtergrond beplanting is hier keuze in te vinden.

Met zulke voordelige aquariumplanten maak je niet alleen een mooie start. Je verdubbelt gewoon jouw succes,  doe je met een doordachte aanschaf van jouw aquariumplanten dan sla jij jou slag. Want wist jij dat Aquariumplanten een aantal hele belangrijke taken vervullen:

 • Aquariumplanten produceren zuurstof;
 • Planten in je aquarium helpen je de waterkwaliteit goed te houden;
 • Planten bieden vissen verstopplekken, waardoor ze zich veilig voelen;
 • Snelgroeiende aquariumplanten dringen vervuiling terug;
 • Voldoende aquariumplanten hebben een antibiotica effect in je aquarium;
 • Goed groeiende aquariumplanten zijn een lust voor het oog.

Zuurstof is van levensbelang voor je vissen, maar ook de bacteriën in je aquarium hebben zuurstof nodig om afvalproducten af te breken. Vissen in je aquarium zorgen voor organische afvalproducten. Je zult het water moeten ontgiften om het leefbaar te houden. Je filter zal veel van het vuil absorberen, maar om ook de chemische stoffen kwijt te raken heb je voldoende aquariumplanten nodig.

Diverse aquarium planten online bestellen voor een vaste lage prijs van € 1,99.
 

Aquariumplanten die goed groeien, zorgen voor een gezonde leefomgeving voor je vissen. Ze kunnen zelfs een antibiotica effect hebben. Planten ontwikkelen een natuurlijk antibioticum tegen bacteriën die ziekten veroorzaken bij je vissen. Daar blijven je vissen gezond bij.

 

In je aquarium mogen aquariumplanten niet ontbreken. Ze bieden je vissen schuilplaatsen, gebieden om te paaien en gebiedsgrenzen. Je aquascape is niet af zonder de juiste planten. Hun heldere kleuren en prachtige contrast biedt je aquarium een natuurlijke uitstraling.

Bestel daarom voordelig je aquariumplanten bij DHA-Aquarium.


Je eigen kunsthout maken en aankleden met mossen van Dha-aquarium. Het straatje onder de boog door van Pogestemon helferi.

Voordelig aquariumplanten pakket

In de webshop van DHA-Aquarium vind je een prachtige, speciaal voor jou, geselecteerde collectie aquariumplanten. Vele verschillende soorten, kleuren en maten zijn hier te vinden. Zodat je jouw aquarium precies zo in kunt richten als je in gedachten hebt.

Vind je het lastig om de juiste aquariumplanten bij elkaar te zoeken? We hebben zorgvuldig geselecteerde plantenpakketten samengesteld. Met de meegeleverde lay-out kun je met het grootste gemak een evenwichtig planten bestand neerzetten.  

Heb je speciale wensen? Geen probleem. Wij helpen je graag een lay-out op maat te schetsen en daar de perfecte aquariumplanten bij te zoeken.

Goed groeiende aquariumplanten zijn essentieel

Alleen met goed groeiende aquariumplanten wordt je aquarium een succes. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je voordelige aquariumplanten binnen no-time dood gaan. Want dan wordt goedkoop alsnog duurkoop.

 

Daarom leggen we je graag uit hoe je jouw nieuwe aquariumplanten het beste kunt poten en daarna gezond en prachtig laat groeien. Dit kan al in 21 dagen. We leggen de focus op het uitleggen hoe je jouw aquariumplanten laat groeien. Speciaal voor jou hebben we daarom de blog geschreven: “Hoe jij jouw aquariumplanten gezond en prachtig laat groeien in 21 dagen” 

 

De beste aquariumplanten voor jouw bak

 

Met het juiste advies, hulp en kwaliteit aquariumplanten maken we een succes van jouw aquarium. Want echte aquariumplanten zijn belangrijk voor stabiliteit in je bak, daar pak je het echte voordeel.

 

Wij bieden een ruime keus top kwaliteit aquariumplanten, voor een voordelige prijs. We weten hoe fascinerend een goed beplant aquarium kan zijn. Het heeft een enorme aantrekkingskracht en brengt een stukje natuur in huis. Een prachtig, groen aquarium is harmonieus en rustgevend.

 

Maak een mooie combinatie van kleuren en bladvormen om zo een echt onderwater landschap te creëren. Een doordacht beplantingsplan brengt diepte in je aquascape en zorgt ervoor dat je aquarium gezond en vrij van algen blijft.

 

Maar hoe kies je de juiste planten? In de omschrijving bij de planten in onze webshop vind je terug wat de groeivoorwaarden zijn, voor elke specifieke plant. Bedenk dat echte waterplanten en snelgroeiers goed zuurstof produceren voor het aquarium. Dit is een van de belangrijkste elementen voor een mooi aquarium.

Bezuinigen op aquariumplanten is niet slim

 

Aquariumplanten vormen de basis in een gezond aquarium. Bezuinig daarom niet op de aanschaf van planten. Ze dienen niet alleen als decoratie. Snelgroeiende planten zorgen voor een stabiel aquarium. Gezonde waterplanten, die snel groeien, produceren voldoende zuurstof en dat is onmisbaar voor al het leven in het aquarium. Ook de belangrijke bacteriën hebben zuurstof nodig.

 

Verschillende soorten aquariumplanten

 

Er zijn veel verschillende soorten aquariumplanten. We kennen de volgende soorten:

 • Zodeplanten
 • Mossen
 • Rizoom of wortelstok planten
 • Rozetplanten
 • Stengelplanten
 • Varens
 • Drijfplanten

 

Deze planten hebben elk hun eigen groeiwijze. Je kunt ze op verschillende plekken in het aquarium planten. Verdeel je aquarium hiervoor in drie delen:

 • Achtergrond
 • Middenveld
 • Voorgrond

 

Door de juiste planten te kiezen voor elk van deze delen, krijg je een prachtig geheel. Je zult als vanzelf lage beplanting, zoals mossen, meer op de voorgrond houden. Op de achtergrond zien we vaak grote en hoge beplanting. Maar je kunt ook heel mooi spelen met de verschillende bladvormen en kleuren, waardoor je veel meer diepte in je aquarium kunt brengen.

 

Besteed voldoende tijd en aandacht aan het opstellen van je beplantingsplan. Een mooi en gezond aquarium staat of valt met de juiste aquariumplanten.

 

Gezonde en goed groeiende aquariumplanten

 

Staan de aquariumplanten in je bak, dan wil je natuurlijk dat ze gezond blijven en goed groeien. Maar hoe doe je dat? Aquariumplanten goed laten groeien is niet moeilijk, zolang je aan de 7 basisprincipes voldoet. Dit zijn de groeivoorwaarden die planten stellen. Voldoe je hieraan? Dan zullen je planten zich gezond ontwikkelen en prachtig gaan groeien.

 

 • Heb je last van slecht groeiende en wegkwijnende planten?
 • Zijn algen een groot probleem in je bak?

 

Grote kans dat er iets misgaat, want de oorzaak van deze problemen is bijna altijd te vinden in een combinatie van de 7 basisprincipes.

 

De 7 basisprincipes in je aquarium zijn:

 

 1. De Bodem
 2. Het Water
 3. Filteren en waterbeweging
 4. De juiste aquariumplanten
 5. Licht
 6. CO2
 7. Aquarium plantenvoeding

 

 

Aquariumplanten groeien beter met CO2

 

CO2 toevoegen wordt door veel aquariumliefhebbers vergeten. Terwijl het nu juist een van de belangrijkste punten is. Met een CO2 systeem voorzie je jouw aquarium van extra koolstofdioxide. Een stof die je planten veel beter laten groeien, zelfs de lastigste aquariumplanten zullen er geweldig bij staan.

 

 • Met toegevoegde CO2 zullen aquariumplanten beter groeien
 • Goed groeiende planten produceren meer zuurstof
 • CO2 toevoegen zal de pH waarde voor de meeste vissen naar het juiste niveau brengen
 • Goed groeiende planten geven algen in je bak geen kans

 

Door CO2 toe te voegen wordt de fotosynthese van je aquariumplanten verhoogt. Daardoor is het een belangrijk onderdeel in een goedlopend aquarium.

Er zijn CO2 systemen leverbaar met een wegwerp fles of een hervulbare fles. Uiteraard kun je bij ons terecht om de CO2 fles te laten vullen. Klaar terwijl je wacht.

 

In onze webshop vind je complete CO2 systemen die je zo kunt toepassen in jouw aquarium. Je zult versteld staan van het resultaat. Al snel zullen je aquariumplanten er geweldig bij staan en goed groeien.

 

Bestel je aquariumplanten voordelig online, bij DHA-Aquarium

 

Door onze praktijkervaring kunnen we je precies vertellen wat wel en niet werkt. We zijn al jaren actief lid van aquariumvereniging Aponegeton en hebben diverse leden geholpen met vragen en problemen met hun aquariumplanten. Bij ons mag je heldere, duidelijke taal verwachten en ervaring uit de praktijk.

 

Vanuit deze ervaring hebben wij een ruime collectie, goede kwaliteit aquariumplanten verzameld. Deze bestel je eenvoudig online, vanuit je luie stoel. Na de betaling met iDEAL of PayPal zorgen wij voor een vlotte levering met PostNL. Wil je de planten liever afhalen? Dat kan op afspraak. Bel of mail ons even, dan zorgen we dat we alle tijd voor je hebben.

 

We helpen je graag op weg met de juiste informatie, afgestemd op jouw situatie. Want wij willen net zo graag als jij dat je nieuwe aquariumplanten goed gaan groeien.  Daarom leggen we je met plezier uit wat ervoor nodig is om je planten in topconditie te brengen en houden.

 

Wij delen onze passie voor aquaria graag met jou, via onze nieuwsbrief, e-books, blogs en tips op Facebook. 

 


 

aquariumplanten
 


 

 

 

© 2015 - 2021 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel