CO2 bemesting techniek.

Het toevoegen van CO2 is onmisbaar voor een prachtig en gezond plantenaquarium. Met onze starter set kan je voordelig jouw aquariumplanten voorzien van een goede CO2 bemesting.

Jouw voordeel


Het gerenommeerde aquariummerk Tropica heeft onderzoek gedaan naar de resultaten van het toevoegen van CO2 in een aquarium. Hieruit bleek dat de plantengroei toenam met 400%. Niet alleen de groei nam trouwens toe. Ook de gezondheid van de planten verbeterde zienderogen. Bestel vandaag nog jouw CO2 set en krijg 25% korting. (Nb. Buiten het toevoegen van CO2 werd er in dit onderzoek ook bemest met een complete aquariumvoeding. Naast CO2 en licht is het toevoegen van een goede voeding essentieel om een goede plantengroei te bewerkstelligen. DHA ontwikkelde hiervoor Groeipower universele aquariumplantenvoeding: de alles-in-een voeding in één fles.)

Bestel vandaag nog jouw CO2 set krijg je mooi 25% korting
Samen met een goede bemesting en voldoende licht is CO2 onmisbaar voor het verkrijgen van een goed draaiend aquarium. Echter bleek uit het eerder genoemde onderzoek door Tropica ook dat het toevoegen van CO2 zelfs in een matig belicht aquarium zorgde voor een aanzienlijke toename van plantengroei. Dat maakt het doseren van CO2 in het aquarium altijd een zeer goede investering. Wil je meer achtergrond informatie over CO2? Lees dan verder onder de video. Op de foto hieronder zie je een aquarium die bemest wordt door onze voordelige CO2 set:

 

 

 

 

 


 

De voordelen van CO2 bemesting in het aquarium


Veel plantenaquaria hebben te weinig CO2. Kraanwater wordt in Nederland bewust belucht om CO2 eraan te onttrekken. Voor drinkwater is dit handig, maar wanneer je dit water vervolgens toevoegt aan je aquarium krijg je al snel een CO2 tekort. Een tekort is makkelijk te herkennen. Als er te weinig CO2 in het aquariumwater zit beginnen planten te verzwakken. Ze krijgen te maken met tekorten en kunnen geen energie meer aanmaken die belangrijk is om te groeien. Hierdoor verzwakken de bladeren en stengels. Dit is te herkennen aan de zogenaamde komkommer groei van bladeren; nieuwe bladeren hebben een geribbeld oppervlak (net als een komkommer). Andere kenmerken van een CO2 tekort zijn:

 • Haperende groei of groeistagnatie
 • Afsterven van plantenbladeren
 • Kalkaanslag op de bladeren
 • PH waarde stijgt (gevolg: plantenvoeding niet opneembaar)
 • Grote kans op algen
 • Kwaliteit van het water vermindert.

Een overschot aan CO2 is echter ook schadelijk. De planten zullen er niet veel schade van ondervinden, maar de CO2 verdrijft zuurstof uit het water. Hierdoor krijgen de vissen het benauwd en zullen ze uiteindelijk stikken. Om een overdosering te voorkomen is het gebruik van een CO2 continuchecker (ook wel een dropchecker) aan te raden. De kleur van de vloeistof in deze dropchecker laat je altijd direct zien of je CO2 set juist staat afgesteld. Blauw betekent te weinig CO2. (Licht)groen is een perfecte toevoer en een gele kleur geeft aan dat je vissen in de gevarenzone zitten. Er wordt dan teveel CO2 toegevoegd. Op dat moment draai je het naaldventiel van je CO2 set wat verder dicht. De dropchecker zal dan na enige tijd weer groen kleuren.

Complete en voordelige CO2 sets, met handleiding, vind je bij DHA-Aquarium.
 

Goed functionerende planten welke de gezondheid van vissen bevordert.

Veel plantenaquaria hebben een te weinig CO2.  Het kraanwater wordt bewust belucht om CO2 hieraan te onttrekken.
Wat gebeurd er als er te weinig CO2 aanwezig is. Planten beginnen te happeren, ze kunnen geen energie meer aanmaken die zo belangrijk is om te groeien. Hierdoor verzwakken de bladeren en stengels. Je kunt dit herkennen door de zogenaamde komkommer groei van bladeren.


Een CO2 continutetser ook wel dropchecker genoemd laat dit zien aan de hand van een kleur omslag.
Blauw = te weinig
Groen = goed
Licht groen is perfect
Geel = te veel

Welk effect heeft CO2 als het oplost in het water?
CO2 welke oplost wordt eerst gebuffert door de hoeveelheid aanwezige kalk.
Als planten dit los moeten maken van de kalk en dit gebeurd langere tijd achter elkaar dan ontstaat er biogene ontkalking.
Met kans op Alg.  Je herkend dit doordat er witte vlekken op de plantenbladeren ontstaan.

Maar voeg je CO2 toe en is de kalk uitgebufferd dan komt er co2 vrij in het water.
A = deze makkelijk opneembaar voor de planten
B = deze van invloed op de Ph (zuurgraad van het water)

Waarom is de zuurgraad zo belangrijk?
Bij de juiste zuurgraad afgekort Ph kunnen de planten plantenvoeding goed opnemen.
Alle voeding is bij een Ph tussen de 6.8 en de 7.2 goed opneembaar.

Wat zijn de gevolgen van een CO2 gebrek?

 • Happerende groei groeistagnatie
 • Afsterven van plantenbladeren
 • Kalkaanslag op de bladeren
 • PH waarde stijgt plantenvoeding niet opneembaar.
 • Grote kans op algen
 • Kwaliteit van het water vermindert.

 

Complete voordelige CO2 sets, met handeleiding, voor het aquarium vind je bij DHA-Aquarium. Van CO2 installatie systemen voor het aquarium tot onderdelen. 
Co2 techniek is bijna onmisbaar voor een goed draaiend plantenaquarium.

 

                                          Bestelknop       vandaag 25 % korting                                           
Bestel vandaag nog  jouw voordelige complete startersset vanaf 145 euro.

 

© 2015 - 2021 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel