Wat hebben aquariumplanten nodig?

 

 

 

DHA-Aquarium legt uit, wat aquariumplanten nodig hebben.
Geven jou informatie en tips. Met het totaal pakket aan producten, tips en informatie, ben jij in staat om jouw aquariumplanten gezond en prachtig te laten rgoeien.

Neem de riviews in dit filmpje, nee de eerste twee hebben mijn hulp niet meer nodig, wel mijn groeipower, maar het gaat verder dan verkoop alleen. Je koopt niet alleen die fles maar ik laat in het filmpje duidelijk zien dat ik/we er ook echt zijn om te helpen, je voor te lichten en te adviseren. Dat nemen we serieuws en steken daarom echt een dag in het schrijven en opzetten van onze nieuwsbrief, maar ook onze blogs, straks onze eigen community en hopelijk in samenwerking met Aquariumvereniging Aponogeton.

Wat aquariumplanten nodig hebben en hoe het werkt. Drie belangrijke groeifactoren zijn, licht, CO2 en aquariumbemesting. Groeipower universele aquariumbemesting helpt. Zie het voorbeeld van gezonde en prachtige aquariumplanten in het bovenstaande filmpje. 3 jaar geleden was dit een bealgd aquarium.
Dit kan jij ook...

Met Groeipower kies je voor een gemakkelijk en voordelig aquariumbemesting systeem. Hiermee leg je de basis voor gezonde, weelderig en prachtig aquariumplanten. Je jaagt het biologisch evenwicht er mee aan. In combinatie met een goede CO2 bemesting gaan jouw planten zuurstof produceren. Zuurstof is essentieel omdat dit de basis is voor een goed evenwicht in het aquarium. Even terug naar die drie groeifactoren.

1. Licht
2. Koolstof ( CO2)
3. Voeding

3. Om bij 3 te beginnen.


Plantenvoeding secu aquariumbemesting planten moeten eten en niet alleen een klein beetje van het lekkers als    hagelslag. Nee ze willen brood. Voor hun in de vorm van Nitraat, Fosfaat, Kalium, Magnesium, Sulfaat ect.
Met een Profito geef je alleen maar de hagelslag(Sporenelementen) het brood ( Macro elementen)  geef je ze dus    niet.
Wil jij meer weten over aquariumbemesting voor jouw planten klik dan door naar onze blog.

2. CO2

Waarom CO2 zo belangrijk is in jouw aquarium Koolstof haalt de plant uit CO2 deze stof is zo belangrijk in het proces van assimilatie. Als er een te kort ontstaat   stopt de plant met zijn productie van energie. Als het lang aanhoud gaat de plant over tot het lozen van zijn  halffabricaten, dit zijn suikers. Juist deze suikers zijn trikkers voor Algen.

Tip: Toevoegen van CO.2 dan wel zorgen dat het er voldoende is, is essentieel.

Betreft CO2 hebben wij in een blog vorm een handleiding geschreven voor jou.
Waarom CO2 zo belangrijk is voor jouw aquarium

1. Licht.


Goede verlichting bestaat uit het juiste kijklicht en groeilicht. Nu is kijklicht dat wat wij mooi vinden en groeilicht wat de plant gebruikt. Dat licht vangt de plant op met zijn bladeren. Om goed energie aan te maken heeft hij van dat groeilicht voldoende nodig in zeg 8 uur tijd tot max 12 uur.  Bij te weinig licht groeien de planten met lange stengels tussen de bladeren en vaak zie je een aanslag van bruine alg.


Licht boven het aquariumBij te veel licht of te lang licht dan kwijnen de aquariumplanten omdat zij te weinig voeding en CO2 krijgen. Bij te lang licht zetten de planten hun bladeren omhoog en daarmee geven zij aan het is genoeg geweest voor vandaag.
In onze blog over licht lees jij alle technische details die belangrijk zijn.
Licht boven het quarium.

Hieronder enkele van onze blogs: 

© 2015 - 2021 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel