prachtige en gezonde aquariumplanten kopen

Raadgever voor de schitterenste aquariumplanten.  Aquariumplanten alle informatie vind je bij ons.


Prachtige aquariumplanten online te bestellen, voor in het aquarium. Onze top 10 per stuk € 1,99
 

Zo zorgen wijk dat jij schitterende bosjes en potjes van hoge kwaliteit ontvangt, welke passen bij jou inrichting.  We geven veel informatie over o.a. plantengroei en inrichten. Omdat in de praktijk blijkt dat het niet zo makkelijk is als het lijkt.
Als je onze blogs leest aquariumplanten laten groeien, waarom CO2 onmisbaar is dan ben je al een stukje op weg. Maar we doen meer.
Daar waar je vragen heb die kun je gewoon aan ons stellen, we helpen je graag op weg.
Zo nodig begeleiden we je.

 


Aquariumplanten bestellen prima maar dan willen we dat jij ook geniet van die prachtige aquariumplanten.


Daarom hebben we diverse blogs geschreven met betrekking tot:
 

 

 

Prachtige en gezonde aquariumplanten makkelijk en eenvoudig online te bestellen.
Bijvoorbeeld zoals ik gedaan heb met Rob Visser.
Hier een filmpje van zijn aquarium. Waar zijn planten echt in staan te schitteren.

Hij heeft zijn aquariumplanten bij DHA besteld.  Ik heb een plantenplan voor hem gemaakt, uit gelegd hoe hij het beste opnieuw kon starten en iedere week stuurde hij foto''s met info waarop ik hem weer coachte.
Je kunt wel aquariumplanten blijven bestellen, maar het is leuker als je ze ziet groeien.


Laten wij eens kijken naar de onderverdeling van soort planten die beschikbaar zijn voor ons aquarium. Wat je moet weten om ze te verwerken (poten)in je aquarium, voor een ideale start.

Onderverdeling:

 

 • Stengelplanten
 • Rozet
 • Uitlopers
 • Wortelstok
 • Knol
 • Bollen
 • Mos
 • Drijvers

Informatie die je vind in de de eerste blog van de opsomming.

Aquariumplanten kopen natuurlijk DHA-Aquarium.Vanaf 2,29 hebben we al veel soorten in onze ruime collectie.
Die je gewoon online kunt bestellen, afhalen van de bestelling kan ook.

Prachtige en gezonde aquariumplanten kopen.
Super mooie planten tegen scherpe prijzen.

Aquarium houden is niet makkelijk, aquariumplanten laten groeien blijkt in de praktijk een stuk lastiger. Uitleg hoe jij jouw nieuwe aanwinst laat groeien, behoefte aan meer uitleg bijvoorbeeld hoe jij jouw aquarium inricht met de nieuwe aquariumplanten.
 

 1. Althernanthera reinecki mini
 2. Hygrophila cormbosa
 3. Rotala rotundifolia
 4. Ludwiga repens

Nieuwe aquariumplanten kopen
 

Ammannia bonsia sp.

Waarom DHA-Aquarium? Omdat het niet stopt als jij aquariumplanten koopt, nee dan begint het pas.

De Groei Driehoek, het geheim van een aquarium zonder algen!

Foto Ammannia sp. bonsai

Gezond groeiende aquariumplanten en een bak zonder algen, het is een droom voor veel aquariumliefhebbers. Om tot een prachtig resultaat te komen is goede basiskennis nodig. Met deze informatie heb je de sleutel tot succes in handen.

 

De Groei Driehoek helpt je om je planten alles te geven wat ze nodig hebben. Licht staat bovenaan in de driehoek. Licht is bepalend voor de hoeveelheid plantenvoeding die opgenomen wordt en de snelheid waarmee dit gebeurt.

 

Koolstof is een macro-element, de plant haalt dit uit CO2. Krijgt de plant meer licht dan is er meer behoefte aan voeding en groeit de plant harder. Natuurlijk verschilt de behoefte aan voeding per plant. Echte waterplanten, zoals Hoornblad, nemen veel meer Nitraat en Fosfaat op dan langzaam groeiende planten als Annubia.

 

Een prachtig plantenaquarium zonder algen

 

Planten hebben behoefte aan veel verschillende voedingselementen. Een gezonde groei, zonder algen, is alleen mogelijk als aan alle voorwaarden van De Groei Driehoek wordt voldaan.
Hapert de groei dan worden processen niet afgemaakt, planten zullen suikers gaan lekken. Deze suikers activeren de algsporen en alg. Alg heeft veel minder voeding nodig om te groeien en zal al snel je bak overnemen.

 

Dat is de kracht van De Groei Driehoek. De juiste balans geeft algen geen kans!”

 

Complete CO2 set kopen, de betaalbare CO2 bemesting. Waarom CO2 bemesting omdat dit zorgt dat jouw aquariumplanten samen met een complete aquariumplanten voeding niet verhongeren.
Wist je dat een gedroogde aquariumplant voor 50 a 60% uit koolstof bestaat. Een plant haalt dit uit CO2

Onze voordelige CO2 set is een ideale investering voor CO2 bemesting van het aquarium.

 

Pas De Groei Driehoek toe in je aquarium

Dan zul je geregeld de schaar er bij moeten pakken omdat jouw aquariumplanten groeien.

De Groei Driehoek bestaat uit:

 • Licht
 • CO2
 • Plantenvoeding

 

Het juiste licht in je aquarium

 

Licht is alles bepalend. Je kunt tekorten in je bak sturen met je verlichting en lichtsterkte. Kies daarom een lichtset met voldoende sterkte, liefst met dimmer. Een lichtkleur rond de 6000 Kelvin is optimaal. Geef je bak bij het opstarten 8 tot maximaal 12 uur licht.

Wist je dat planten zelf aangeven wanneer ze voldoende licht hebben ontvangen? Ze plaatsen hun blad of kransen omhoog, zodat ze minder licht opvangen. 

 

Teveel licht en/of CO2 is niet goed. De plant kan het overschot niet goed lozen en de cellen knappen. Hieruit stromen suikers naar buiten, wat algen meer kans geeft.
 

Geef je aquariumplanten voldoende CO2

 

Als je een aquariumplant droogt dan bestaat de droge stof uit 50 tot 60% koolstof. Koolstof in de vorm van CO2 is dus belangrijk voor je planten. Krijgen ze te weinig CO2 dan hapert het productieproces. Houdt dit te lang aan dan stagneert de groei en loost de plant zijn halffabricaat, de suikers. Hierdoor krijgen algen vrij spel. In een goed belicht aquarium groeien planten snel en is de vraag naar CO2 groot. De meeste liefhebbers voegen CO2 toe via een gasfles systeem. 
 

Geef je planten voldoende CO2 met onze voordelige CO2 set. Deze set is verkrijgbaar met een 500 en 2000 grams fles. Natuurlijk kun je bij ons ook je CO2 fles laten vullen, klaar terwijl je wacht. 
Kijk hier voor de set die bij jou past.

Prachtige planten met de juiste voeding
 

Precies de juiste verhouding voedingsstoffen toevoegen kan een hele berekening zijn. Gelukkig kan het eenvoudiger. Daarom is Groeipower ontwikkeld. Geen gesleep met verschillende flessen voedingsstoffen, maar gewoon alles in 1 fles.

 

Uitgebreide informatie vind je ook in onze blog “Aquariumplanten laten groeien”.

Bestel vandaag nog online  jouw  nieuwe aquariumplanten

Precies de juiste balans vinden in je aquarium kan lastig zijn. Heb je vragen over plantengroei, algen of andere problemen in je aquarium? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

© 2015 - 2021 DHA-Aquarium | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel